torsdag 29 januari 2015

USA-resan 2015-01-28

Pensacola, Florida
Vi vaknar av mobillarmet när klockan är 07:00 och vi packar ihop allt som ska ner i våra resväskor som är fyllda till bristningsgränsen med kläder. Vi rullar ut från hotellets parkering i staden Pensacola när klockan är 08:30. Frukosten intas idag klockan 08:55 på McDonalds - för ovanlighetens skull. Vi kör en massa mil på tråkig motorväg, det är 70 mph för det mesta så att plöja några mil går rätt fort. Den slöa V6:an känns riktigt pigg vid omkörningar, det verkar som vridet finns vid höga varv. När klockan är 11:10 tankar vi för 165 kronor och det ger oss 29 liter, vi brukar tanka när mätaren visar halv tank. Det är därför som vi tankar så ofta, tanken rymmer annars 60 liter. När klockan är 11:30 byter vi till USAs fjärde och sista tidszon och vi ligger nu bara sex timmar efter Sverige, jag hoppas att man inte blir allt för jetlaggad när man kommer hem.

Vargjakten
På tal om hemma så ser jag att vargjakten fortsätter trots att man redan skjutit 20 djur, dom vidriga jägarna tystar ner hur många djur man skjutit för att kunna få skjuta fler. Att jägarna inte kan hålla sig från tjuvjakt visste vi ju redan. Jag läser också om Apple och deras sjuka rekordförsäljning, dom har sålt 75 miljoner iPhone 6 på fyra månader och har nu sålt en miljard IOS-enheter. Apple har nu 175 miljarder dollar i sin plånbok, ja du läste rätt, dom har 175 miljarder dollar till övers - sjukt.

En BP-mack
När klockan är 12:15 tar vi en bensträckare på en gammal BP-mack och när klockan är 13:35 så slutar vi köra österut som vi gjort i flera dagar. Nu pekar kompassen ständigt åt söder, vi åker alltså söderut i delstaten Florida och vi är nu på väg rakt mot Miami. Klockan 15:10 är det mat på Fice Guys Burgers and Fries och när klockan är 16:45 rullar vi in i Orlando. Vi kör vidare och när klockan är 18:20 sitter vi på ett McDonalds, jag tar en liten varm choklad, bara för att använda Mcdonalds wi-fi. Kim och jag bokar ett rum på Super 8 i staden Kissimmee.

Tvättar kläder
Vi kommer fram till motellet när klockan är 19:05, rummet vi får stinker av cigarettrök som om en kedjerökare bott på rummet i tvåhundra år. När klockan är 19:30 befinner jag mig på ett sådant där ställe där man tvättar kläder på och som man brukar se på amerikanska tv-program. Stället har inte renoverats på åttio år och jag funderar på om inte mina smutskläder inte var mer rena innan jag tvättar dom. Medans jag springer omkring som en yr höna inne på "tvätt-o-maten" för att växla till mig dollar till tvättmaskinerna så ser jag att dom har arkadspel, döm om min förvåning när jag ser ett Donkey Kong från 1981. Skicket på detta Donkey Kong är nästan i nyskick. Jag vill bara dra ur strömkabeln, släpa ut den på ryggen och försöka lägga in den i baksätet på Mustangen. Men jag lägger band på mig, polisen verkar vara ganska hårda här. När tvätten är klar slänger jag in den i en gammal torktumlare som förmodligen härstammar ifrån tvättstugan i tv-serien "Kvinnofängelset".

Donkey Kong
Jag går tillbaka till Donkey Kong för att spela mer, jag matar den gamla, men ack så fina maskinen, med mina 25-centare som om domedagen var här. Jag klarar inte första banan, lite småsur trampar jag in till receptionen till vårt motell för att fråga dom som jobbar där om det finns en chans att få byta ut cigarettrummet. Det visar sig att det inte är några problem, jag hämtar Kim som stannat kvar i rökrummet och vi tar oss till det nya rummet som är betydligt fräschare. Sen går jag tillbaka till "tvätt-o-maten" för att kolla om tvätten är torr, det är den inte så jag matar Beas torktummlare med en till 25-centare samtidigt som jag spelar mer Donkey Kong.

Handlar vatten
Sen går jag in i en butik som ligger vägg i vägg med "tvätt-o-maten" för att köpa lite vatten till mig och Kim i morgon. När tvätten äntligen är klar går jag tillbaka till rummet genom mörka kvarter, småskumma personer står och röker på utanför den butik som jag nyss handlat vatten på. Jag är inte rädd men jag är ständigt på min vakt, vilket är synd. Väl tillbaka på rummet sover Kim, hon fryser trots att värmefläkten under fönstret har stått på max under den tid jag tvättade mina kläder. Jag som älskar värme tycker nästan att det för varmt på rummet, hoppas Kim inte är på väg att bli sjuk.

Mot Miami
Nu är det onsdag-kväll här och klockan är 22:30, i Sverige är klockan 04:30 och torsdag morgon. Det är dags för den obligatoriska duschen och sen ska jag sova. I morgon ska vi köra till Miami, det är bara 35 mil dit och det känns som en bagatell med tanke på hur långt vi kört som senaste dagarna. Nu väntar 20-30 gradig värme i flera dagar innan det är dags att flyga till New York - i snöstorm. Tack för att du läser...

Kört 717 mil
Mätarställning start: 38475 km
Mätarställning nu: 45646 km
Totalt antal km: 7171 km

- Här i Pensacola bodde vi i natt...

- En BP-mack...

- Gammla fina British-Petrolium loggan

- Mil efter mil på sån här motorväg...

- Vi byter kurs, från österut till söder...

- Kim gillade färgen...

- En svensk lastbil byggd i Virginia, USA...

- Plåtludret ligger och kollar Mustang-stjärt... 

- Där i mitten stod Donkey Kong och fångade mitt hjärta...

- Här står hon utanför det nya rummet...

- Här i Kissimmee, Florida bor vi i natt...

- Tvättar kläder...

4 kommentarer:

  1. Ditt lilla PL...;) Nu ser jag framemot fina bilder på havet och en Tompa i shorts. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha! Inte så lite heller :)
      Tompa i shorts blir nog svårt, män i shorts är det fulaste jag vet :/

      Radera
  2. Många mil blir det och många motell har ni sussat i. Såg en skräckis en gång om ett skumt motell med en förfärlig föreståndare. Rummen var skitiga och ofräscha... inte blev det bättre av att han tänkt ta livet av dem som hyrde in sig... nä huvva! Efter det har jag tänkt att jag själv aldrig skulle våga bo på motell i USA men när jag läser om er resa så verkar det inte så farligt ju. Om det värsta är ett inrökt rum som dessutom går att få byta är det ingen fara. Hälsa Kim så gott från mig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Hemsk mardröm. Jag är rädd för att taxiförare ska låsa bildörrarna och röva bort mig. Kim hälsar tillbaka :)

      Radera