fredag 17 januari 2014

Tre bra filmer jag såg på planet från Australien

The Lone Ranger
Filmen The Lone Ranger är gjord av samma människor som gjorde The Pirates of Carribean-filmerna och därför hade jag inga förväntningar på The Lone Ranger. Men så fel man kan ha, för filmen är den roligaste som jag har sett på år. Johnny Depp storspelar som den flummiga indianen Tonto och han springer omkring och är rolig hela tiden med sin svarta korp som han har på skallen. Johhny Depp är så där flummigt skön som han var i första filmen om The Pirates of Carribean och som jag gillade. Vad du än gör, missa inte denna galna actionkomedi från Walt Disney Pictures och Jerry Bruckheimer.
Betyg: 5 av 5 vargar

Rush
Filmen Rush skildrar 70-talets Formula One och den sanna historien om rivalerna Niki Lauda och James Hunt som slåss om att bli världsmästare 1976. Jag har aldrig varit så värst intresserad av F1, men efter att ha sett den här filmen så måste jag säga att F1 var bäst på 70 talet. Häftiga bilar, coola förare och mer intressanta lopp. Filmen är skickligt gjord och den skiftar mellan racing och förarnas privatliv. Skådespelarna är näst intill identiska med förarna och skådespelarna är riktigt bra, filmen är riktigt spännande och underhållande.
Betyg: 5 av 5 vargar

Jobs
Jobs handlar om amerikanen Steve Jobs som uppfann bland annat iPod, iPhone och iPad. Han var också en pionjär i persondatorbranschen och han grundade Apple, filmen visar hur han jobbade och slet i hans pappas garage tillsammans med några få vänner för att utveckla hemdatorer. År 1985 lämnar Steve Jobs sitt företag Apple då han förlorat en maktkamp med styrelsen och Jobs grundar då företaget NeXT som utvecklar datorplattformar. År 1996 köper Apple upp NeXT och och för då Jobs tillbaka till det företag som han en gång grundat. Resten är som bekant historia. Hela filmen är spännande och den blir aldrig tråkig, bra skådespelare och mycket bra film.
Betyg: 4 av 5 vargar

Johnny Depp är så rolig i The Lone Ranger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar