onsdag 8 maj 2013

En Stark Resa med Ola-Conny och Morgan

Jag fick, för några veckor sedan, tips av en kollega om att kolla in Kanal 5 och deras tv-serie "En Stark Resa" med Ola-Conny och Morgan. Jag kollar ju aldrig på tv så jag tog och dammade av datorn idag och kollade på första avsnittet som, döm om min förvåning, startar i San Francisco, precis som min gjorde i december förra året. Jag vet knappt vem den där Ola-Conny och Morgan är, men jag skrattar så jag får ont i käften. Mupp-tv när den är som bäst!

Avsnitt 01
Ola-Conny och Morgan drar till San Francisco, dom hyr en bil på samma ställe som jag gjorde. Ola-Conny's engelska är värdelös och när dom kör en Go-car ja då skrattar jag så snoret flyger. När Ola-Conny säger till kocken på tåget att "You are a great kock" ja då skrattar jag så jag tappar luften. Dessutom tror ju Ola-Conny att när amerikanerna säger "You are welcome" att det betyder att dom är välkommna. Jag måste ta en paus, jag dör!

Avsnitt 02
Här åker sällskapet till Los Angeles via kustvägen Highway one, precis som jag gjorde. När dom ska prova munkar så frågar Ola-Conny varför dom döpt en av munkarna till Long John och med hans taskiga engelska så går det så där. Jag skrattar igen. Eller termometern som nog är lika hög som en tall.

Avsnitt 03
Killarna drar till Las Vegas, precis som jag gjorde, jo jag vet det börjar bli tjatigt. Här letar Ola-Conny efter en cowboy. Ett medel avsnitt dock.

Avsnitt 04
Här drar sällskapet iväg på Route 66, ja du gissade rätt, precis som jag gjorde. Ola-Conny och Morgan åker till en ranch och får testa på att rida, kasta lasso och skjuta. Senare, när dom letar efter guld, så gör Ola-Connys skor utslag på metalldetektorn, ja då skrattar jag. Ola-Conny tjatar på Morgan om han är taggad hela tiden. Ja då skrattar jag - igen.

Avsnitt 05
Nu besöker killarna Hawaii. Det gjorde aldrig jag. Jag skrattar som en idiot när Ola-Conny sitter i havet och dras ner under ytan och han utbrister: "Det var väldigt strömt här" trots att det är ca 30 cm djupt. När dom sen ska lära sig dansa hula-hula och Ola-Conny får en krans på skallen börjar han skratta som en dåre, det gör jag med. Eller när dom stannar för att dricka kokosmjölk och Ola-Conny snackar om couscous. Eller när Ola-Conny försöker uttala aloha, men misslyckas totalt.

Avsnitt 06
Dags för New York och genast börjar Morgan tjata om hur många taxibilar det finns här. Skratt-attacken kommer när killarna kommer fram till kaféet med namnet Fika och dom begriper inte att det är det svenska ordet för en fikapaus utan undrar vad Fika betyder. Jag skrattar som en dåre när grabbarna står på Wall Street och utanför börsen och Ola-Conny tjatar på Morgan att han vill gå när Morgan vill vara kvar. Sen skrattar jag så käken hoppar ur led när dom bastat och Ola-Conny ska ha en öl och tjatar på Morgan att han också ska ha en öl, fast Morgan vill ha en Cola

Avsnitt 07
Killarna sticker till Miami, precis som jag gjorde. Dom tar in på berömda Colony Hotell, ett hotell som jag besökte och som jag skulle vilja bo på. Jag sätter igång och tokskrattar när Ola-Conny håller på med snörena till persiennenen. Sen fortsätter galenskaperna när killarna hyr Segway, jag skrattar så mycket att jag håller på att avlida. Besöket på Miami Beach väcker underbara minnen, här tillbringade jag flera dagar med att njuta av värmen och det är hit jag återvänder i december 2014. Aligator-safari spårar ju ur och jag dör av skratt. "Punch it on the nose!" Efter det så blir det ett besök på Miami Ink, som jag också besökte.

Läs också: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article16558464.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar