onsdag 26 december 2012

USA resan 2012-12-26

Kliver upp runt 9-tiden efter att ha drömt mardrömmae i natt, drömde att jag var tillbaka på jobbet redan och alla kollegor tyckte att det hade gått fort. En timme senare sitter vi på Nancy Lou's Country Kitchen i byn Measview, Arizona. Jag tar pannkakor med lönnsirap, utanför fönstret har vi bergen som utgör Grand Canyon och det är så vackert att man får andnöd. Efter frukosten så tar vi och åker tillbaka till Grand Canyon West och jag handlar några muggar och en indianpil när klockan är 12.00. Sen tar vi och åker till en ranch som heter Grand Canyon Ranch och klockan 13.50 så kliver tar jag och tjejerna en ridtur, ja du läste rätt, jag har ridit western. Ridturen tar en halvtimme och var riktigt kul, det här var tredje gången jag red.

Klockan 15.00 tar vi lunch på ranchen, det blir hamburgare idag igen och den kostade 20$ / 134 kr, dyrt som f-n. Klockan 15.35 var det dags att hoppa in i bilen där vi knappar in Dallas på GPS'en, efter cirka en timme tankar vi bilen full för 20$. Efter att vi kört ett par timmar så möter vi inte bara en, utan tre plogbilar, det är ingen snö, men temperaturen har rasat ner till nollgradigt. Jag börjar måla upp det värsta scenariot och en stund senare åker vi på ren isgata med en Mustang med en sexa i och feta bakhjul. Jag är inte så nöjd med hyrbilen nu kan jag lova, och klockan 18.20 är det stopp i trafiken och vi blir sittandes i flera timmar.

Vi har nu sju mil kvar till staden Flagstaff, Arizona och när vi kommer fram så är klockan 21.00, vi satt alltså fast i kön i två och en halv timme. Vi ser ett hotell som heter Quality Inn från vägen och vi tar oss upp för den något branta backen med bredställ och vi checkar in och vi får rum 130. Jag andas ut och får tillbaka färgen på knogarna som har varit vita, vi är i säkerhet - till i morgon det vill säga.




Vi är på väg österut mot Dallas



Här sov vi i natt i den lilla byn Meadview, Arizona



Utsikt från restaurangen



Frukost på Nancy Lou's Country Chicken



Så fruktansvärt vackert



Buss



Western ridning



Lunch på Grand Canyon Ranch



Snorfet lastbil



Vinterväglag med V6:a och feta bakhjul, inte okej!



Nu kan du stå där och skämmas! God natt!

8 kommentarer:

  1. Tredje gången du red? Då räknar du bara hästar? ;)

    SvaraRadera
  2. Hahaha...Du slapp inte det vita fast du gav dej av över havet! ;-) (Tur i eländet att du är van vid vinterväg o halka!) Ingen som tog kort på DEJ till HÄST? Borde vara en syn för gudarna...Även om det kanske inte direkt kan kallas rida western...Lite mer åka häst...:-))))) Men lite impad att de fick upp dej! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom korten ska brännas på bål! Jo du, jag vågade :)

      Radera
    2. Om du betalar mig 10000 svenska kronor så kan du få alla tre fotona på mig när jag rider :)

      Radera
  3. Woohooo! Cowboy Tompa! Bättre med en mustang med hovar än en med feta bakdäck....:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahahahaha! Ja fyrhjulsdrivna hovar är bätre! :)

      Radera